Winkelverkenner
Image default
Gezondheid

Behandeling van SMA bij het SMC

Fysiotherapie speelt een cruciale rol in de behandeling van patiënten met spinale musculaire atrofie (SMA) bij het Sports Medical Center (SMC) in Amsterdam – Physiotherapy Amsterdam of fysiotherapie Amsterdam in het Nederlands. SMA is een progressieve aandoening die leidt tot spierzwakte en vermoeidheid, waardoor patiënten steeds minder mobiel worden. Fysiotherapie kan helpen bij het behouden van de mobiliteit en het verminderen van de spierpijn.

In het SMC worden patiënten met SMA behandeld door een multidisciplinair team van professionals, waaronder fysiotherapeuten. Samen met de patiënten wordt een specifiek behandelplan opgesteld, gericht op het behouden van mobiliteit, verminderen van spierpijn en verbeteren van houding.

Het behouden van mobiliteit is een van de belangrijkste doelen van fysiotherapie bij patiënten met SMA. Dit kan worden bereikt door oefeningen gericht op het versterken van spieren en verbeteren van houding. Fysiotherapeuten werken ook aan het verminderen van spierpijn door middel van oefeningen en technieken zoals massage.

Ademhaling is ook een belangrijk aspect van fysiotherapie bij patiënten met SMA, aangezien SMA kan leiden tot vermindering van longcapaciteit, waardoor patiënten moeilijk kunnen ademen. Fysiotherapeuten kunnen oefeningen aanbieden om de longcapaciteit te verbeteren en patiënten leren efficiënter ademhalen.

Houding is ook van groot belang bij patiënten met SMA, aangezien SMA kan leiden tot vervorming van de wervelkolom, waardoor patiënten een verkeerde houding aannemen. Fysiotherapeuten kunnen oefeningen aanbieden om houding te verbeteren en patiënten te helpen een comfortabele en gezonde houding aan te nemen.

Fysiotherapie kan ook bijdragen aan verbetering van kwaliteit van leven bij patiënten met SMA, door het aanbieden van oefeningen en technieken om zelfredzaamheid te verbeteren en patiënten te helpen bij dagelijkse activiteiten.