Winkelverkenner
Image default
Tuin en buitenleven

5 buitenkeuken ideeën

Een stenen aanrecht en ingebouwde grill

Een grote verandering in keukenrenovatie trends is de herintroductie van het stenen aanrechtblad. Als je een buitenkeuken maakt, is dit de perfecte plek om te gebruiken. Plus, steen is van nature duurzaam, dus het is een geweldige keuze voor een buitenruimte. Als u geen volledig nieuw aanrechtblad wilt maken, kunt u ook een steenfineer gebruiken. Dit is een laminaat dat op steen lijkt en rechtstreeks op uw bestaande aanrecht kan worden aangebracht. Een andere populaire trend in buitenkeukens is de ingebouwde grill. Dit kan een geweldige manier zijn om een buitenkeuken te creëren, zelfs als je niet veel ruimte hebt. Als u uw grill bijvoorbeeld in een klein hoekje van uw terras plaatst, kunt u de rest van de ruimte gebruiken voor zitplaatsen of een ander kookoppervlak zoals een minifornuis of bakplaat.

 

Een buitenhaard

Een open haard kan een aantrekkelijke aanvulling zijn op bijna elke buitenruimte. Net als bij binnenhaarden zijn er buitenhaarden in allerlei vormen, maten en materialen. Ventilatievrije gashaarden zijn ook een goede optie als u een bron van warmte en licht wilt zonder de geur van houtrook. Als u van plan bent uw open haard het hele jaar door te gebruiken, zult u ervoor willen zorgen dat u een bron van koolmonoxidemelders heeft. Zelfs in de zomer is het een goed idee om een werkende CO-melder in huis te hebben. Er zijn een paar manieren om dit te doen. U kunt CO-melders installeren in de buitenhaard of ze in huis installeren en de stroom naar de haard laten lopen.

 

Ingebouwde opslag en rekken

Terrasmeubilair in en uit het huis slepen wanneer u het wilt gebruiken is vervelend. Plaats in plaats daarvan wat ingebouwde opslag en rekken om een meer multifunctionele buitenruimte te creëren. Als u een hoog terras hebt, kunt u opbergplanken van hout of houten latten maken om grote terrasartikelen zoals een grill of een set terrasstoelen op te bergen. Als u een kleinere patio hebt, kunt u kasten of andere ingebouwde opbergoplossingen plaatsen die in de ruimte passen. Hierdoor kan uw terras aanvoelen als een meer complete buitenkamer.

 

Een buitenzitje met een uitschuifbare eettafel.

Als u een eethoek buiten wilt, kunt u een tafel van normaal formaat plaatsen die uitgetrokken kan worden om meer zitplaatsen te bieden als er gasten komen. Een grotere tafel geeft u ook meer bewegingsruimte als hij niet in gebruik is. U kunt ook een meer aangepaste zithoek voor buiten maken met een uitschuifbare tafel. Dit kan vooral handig zijn als u een kleiner terras hebt. Deze buitenruimtes worden vaak gebruikt voor meer dan alleen dineren. Een buitenkamer kan bestaan uit een gespreksruimte met open haard, een zonovergoten leeshoekje, een comfortabele slaapruimte of een sportruimte. Een buitenkamer kan het middelpunt worden van familie- en buurtactiviteiten en het hele jaar door een centrum van vermaak zijn.

 

Wat is de volgende stap?

Als u een grote achtertuin of patio hebt, kunt u ook overwegen om er een buitenaanleg of een terras aan te leggen. Een ander idee is een bovengronds zwembad in de achtertuin of een spa in de patio. Hoewel keukens en badkamers nog steeds erg belangrijk zijn, is het buitenleven de plaats waar het echte geld wordt uitgegeven. Dit is de plek waar huiseigenaren renovaties uitvoeren en het meeste geld uitgeven, dus het is de moeite waard om wat tijd te besteden aan het nadenken over wat u wilt doen.

https://www.leefinjetuin.nl/blogs/overkapping-zelf-maken