Winkelverkenner

De Complete SEO Betekenis | Ralf van Veen

SEO Betekenis

De betekenis van SEO is een onderwerp die in de mond van veel online marketeers ligt. SEO staat letterlijk voor Search Engine Optimization en is in het Nederlands vertaald “Zoekmachine Optimalisatie”. SEO is het proces van het hoger brengen van een website in de zoekmachines. Deze zoekmachines zijn vooral Google, Bing en Yahoo. Google heeft hierbij veruit het grootste marktaandeel.

Bij het uitvoeren van een SEO proces is vaak een SEO freelancer nodig die een groot gedeelte van het werk oppakt voor een website. Het vak SEO is te ingewikkeld om door een bedrijfseigenaar zelf uit te voeren. Dit kan in sommige gevallen zelfs leiden tot verschillende penaltys vanuit Google omdat er verkeerde optimalisaties zijn gedaan aan de website die als spam kunnen worden aangemerkt.

SEO kan worden onderverdeeld in 200 ranking signalen die waarde geven aan een website om deze hoger in Google te laten ranken. Deze 200 ranking signalen kunnen weer verder worden onderverdeeld in 3 richtlijnen binnen het vak SEO. Hieronder zal ik deze alle 3 toelichten om u een goed beeld te geven van alle signalen die belangrijk zijn om de complete SEO betekenis uit te leggen.

SEO Betekenis: SEO content

De SEO content bestaat grotendeels uit de teksten die zijn geschreven op een website. Wanneer deze teksten zijn geschreven voor de zoekmachines en niet voor de gebruiker kan dit tot penaltys leiden. Het komt in veel gevallen voor dat er een mate van spam ontstaat doordat het zoekwoord waarop de website wilt worden gevonden te vaak in de teksten staan. Wanneer de gebruikers ook laten zien dat ze de kwaliteit van de teksten te laag vinden zal Google dit ook herkennen.

Een groot deel van de SEO betekenis is dus de SEO content. Verder hebben we nog de technische SEO en linkbuilding.

Technische SEO

Bij de Technische SEO gaan we aan de slag aan de achterkant van een website. Hiervoor moet vaak de code in worden gedoken waardoor dit als een van de moeilijkste onderdelen van SEO wordt ervaren. Dit is dan ook de reden dat het erg belangrijk is dat er hier een professionele SEO freelancer voor aan de slag gaat. Dit is ook de on-site SEO betekenis.

Linkbuilding

Het derde onderdeel van de SEO betekenis is linkbuilding. Linkbuilding is het proces van het verkrijgen van backlinks van andere websites naar de eigen website. Hiermee laat u aan Google zien dat uw website dominant is op het web en dat er over uw website en content wordt geschreven.

Bent u op zoek naar een SEO freelancer die u kan helpen bij het hogerop in Google komen? Neem dan eens contact op met Ralf van Veen.

Website bezoeken