Winkelverkenner

Een geschikte SEO Freelancer vinden in 2018 | Ralf van Veen

Het vinden van een SEO freelancer

Het vinden van een geschikte SEO freelancer waarmee een langdurige samenwerking aan kan worden gegaan kan lang duren. De markt kan, voor iemand die weinig ervaring hiermee heeft, onoverzichtelijk overkomen. Er zijn veel verschillende SEO freelancers die werkzaam zijn in de branche van de communicatiebureau’s. Om tot een goed besluit te komen moet er kennis worden opgedaan omtrent SEO en het proces van hogerop komen in de verschillende zoekmachines. Wanneer er meer kennis hierover is opgedaan kan er kritisch worden gekeken naar de verschillende aanbieders van SEO. 

SEO content

Iedere SEO freelancer moet, wanneer hij of zij de werkzaamheden begint, gelijk een scan maken van de website. Daarmee wordt er nauw gekeken of de juiste content op de juiste plek staat. Wanneer dit niet het geval is kunnen de verschillende pagina’s voor de verkeerde zoekwoorden ranken in Google. Dit zorgt op de lange termijn voor problemen doordat de verkeerde pagina’s vaak niet in de top 3 kunnen ranken. 

Bij het schrijven van de SEO content voor een website wordt er vaak gelet op de manier van schrijven. Wordt er geschreven voor de bezoeker of alleen voor de zoekmachines? Wanneer dit het laatste geval is en de tekst gebruikers onvriendelijk is zorgt dit voor een negatieve gebruikerservaring en op de lange termijn voor een minder goeie ranking. Google en de andere zoekmachines letten ook erg op de manier waarop bezoekers reageren op jouw website. Dit maakt dat, wanneer dit niet positief is, dit ook een negatieve impact op de ranking kan hebben.

Technische SEO

De technische SEO wordt vaak begonnen met een technische analyse. Iedere SEO freelancer moet, wanneer een traject begint, direct beginnen met een technische SEO analyse. Hiermee kunnen alle problemen die de website heeft opgelopen de afgelopen jaren gelijk worden ontdekt en in kaart worden gebracht. Wanneer de problemen in kaart zijn gebracht kan de SEO freelancer een prijskaartje hangen aan de problemen die dienen te worden opgelost.

Linkbuilding

Met een linkbuilding traject wordt er getracht links van andere websites naar de website van de klant te verkrijgen. Wanneer er veel kwalitatieve links van een andere website naar de website van de klant wijzen zal de website online dominant zijn. Google en de andere zoekmachines herkennen dit en zullen dit positief belonen in de zoekmachines.

Ralf van Veen is een ervaren SEO freelancer in Rotterdam. Bent u benieuwd naar uw kansen in de zoekmachines? Kijk dan eens op zijn website.

Website bezoeken