Winkelverkenner
Image default
Woning en Tuin

De meest gemaakte fouten bij het aanschaffen van een matras

Een nieuw matras kopen doe je niet zomaar. Je gaat er namelijk, als het goed is, heel wat jaren op slapen en dan wil je wel dat het goed is. Helaas worden er veel fouten gemaakt bij het aanschaffen van een matras. Het kost tijd en geld om deze problemen dan op te lossen. Leer dus van de meest gemaakte fouten die voorbij komen bij mensen die een matras kopen zodat jij deze fouten niet ook gaat maken. 

Proefslapen

Koop nooit een matras van een merk dat je niet de mogelijkheid geeft om proef te slapen. Helaas zijn er nog erg veel aanbieders van matrassen die geen proefslaap periode aanbieden. Dit is redelijk ouderwets. Een goede aanbieder doet dit namelijk wel. Maak als consument dan ook goed gebruik van deze proef slaapperiode. Je lichaam heeft namelijk altijd drie tot vier weken nodig om te wennen aan een nieuw matras. Niet alleen het matras, maar ook het kussen zijn belangrijk om te testen. Het latex kussen van unamatras.nl kun je ook testen om te kijken of jij het prettig vindt om hierop te slapen. 

De prijs 

Een goed matras hoeft niet altijd duur te zijn. Toch is het zo dat de duurdere merken over het algemeen betere materialen gebruiken. Goedkopere matrassen zijn vaak pocketvering of binnenvering matrassen. Deze zijn goedkoper te produceren, maar de matrassen gaan wel minder lang mee. Ook zijn de voorwaarden minder gunstig voor jou als consument. Bij minder dure matrassen mag je vaak niet proefslapen of krijg je het geld terug in waardebonnen als je het matras terugstuurt in plaats van het geld teruggestort op je rekening. Je zit dan nog steeds vast aan hetzelfde merk en dat is natuurlijk niet wat je wilt.

Je gewicht en het matras

Een ander belangrijk punt om rekening mee te houden is je lichaamsgewicht. Een matras biedt een goede ondersteuning voor een bepaald gewicht. Een goed matras is geschikt voor mensen met een gewicht tussen de 50 en 130 kilo. Ben je lichter of zwaarder, dan kan het zijn dat jouw matras toch niet de juiste ondersteuning biedt. Houd hier dus rekening mee! Veel goedkope matrassen bieden ook alleen maar een goede ondersteuning voor mensen tussen de 60 en 90 kilo.