Winkelverkenner
Image default
Woning en Tuin

De zon is fijn, maar kan ook problemen veroorzaken!

Over het algemeen houdt men van de zon. Dit komt omdat de zon naast een aangename temperatuur ook voorziet in de broodnodige hoeveelheid vitamine D. Vitamine D zorgt voor sterkere botten, tanden en daarnaast voor de betere weerstand! Het is dan ook nodig om met regelmaat wat zonuren mee te pakken. Te veel zon is echter niet goed voor de mens. De zonnestralen kunnen de huid verbranden of beschadigen door de hoge temperatuur en de UV-stralen. Dit zijn factoren die meespelen voor zonnestralen die u buitenshuis opvangt. De zonnestralen kunnen echter binnenshuis ook tal van problemen veroorzaken. Het is dan ook belangrijk om je zowel buitenshuis als binnenshuis te beschermen tegen de gevaren die zonnestralen met zich meebrengen!

Zon uit je woning houden

Teveel zon in de woning kan als storend worden ervaren. Dit komt doordat de zonnestralen over het algemeen fel zijn. Als de zonnestralen de ogen kruisen kan het zicht belemmerd worden door de zonnestralen. Het is daarom raadzaam om uw woning te voorzien van zonwerende attributen. Dit kan gebeuren middels gordijnen, maar ook middels rolluiken of zonnevangers! Als je in je woning in Groningen op zoek bent naar rolluiken, dan vind je de rolluiken middels een zoekopdracht in je favoriete zoekmachine. Enkele voorbeelden van goede zoekopdrachten zijn “Rolluiken Groningen”, “Rolluik Groningen” en “Rolluik kopen in Groningen”. De rolluiken hebben een verduisterend effect op de woning. Door het aanbrengen van deze rolluiken hoef je je in je woning in ieder geval geen zorgen te maken om ongewenste zonnestralen!

Jezelf beschermen tegen de zon buiten je woning

De kans dat je in aanraking komt met de zon in buiten je woning stukken groter dan in de woning zelf. Als je op pad bent, dan kun je je huid tegen de zonnestralen beschermen middels zonnebrandcrème. Je zult jezelf in deze situatie echter wel continu blootstellen aan de schadelijke UV stralen. Ditzelfde geldt voor de zonnestralen die je huid ‘ontvangt’ in je eigen tuin. In je eigen tuin kun je er echter voor kiezen om specifieke zonwerende attributen aan te brengen. Door de zonwerende attributen op de juiste plek te plaatsen kun je in je tuin genieten van de warmte zonder je te hoeven blootstellen aan de gevaren van de zon! Enkele voorbeelden van zonwerende attributen zijn parasollen, Pergola zonwering en zonwerende schermen.