Winkelverkenner
Image default
Eten en drinken

Jägermeister, de wereldbekende kruidenlikeur

Jägermeister, wie kent het niet? De kruidenlikeur werd oorspronkelijk gemaakt om een overwinning te vieren na het jagen, maar het is uitgegroeid tot een drankje dat vrijwel overal ter wereld wordt geschonken. De drank komt oorspronkelijk uit Wolfenbüttel, een stad dicht bij Berlijn. De stad staat bekend om de rijke historie en prachtige natuur.

Het hert met het gloeiende kruis

Jägermeister wordt geproduceerd volgens een authentiek origineel recept waarin 56 kruiden de belangrijkste rol spelen. Het welbekende logo is natuurlijk het hert. Dit logo is afgeleid van de legende van Sint-Hubertus, een jager die op een dag een visioen kreeg van een hert met een gloeiend kruis tussen zijn gewei. Door dit visioen veranderde zijn leven volledig, waardoor hij meer respect kreeg voor de natuur.

 

De donkergroene, vierkante fles

Niet alleen het logo van de kruidenlikeur is wereldwijd bekend, ook de fles heeft hier een grote rol in gespeeld. Curt Mast, zoon van azijnmaker Wilhelm Mast, wilde een fles die tegen een stootje kon. Hij liet verschillende soorten flessen van een bepaalde hoogte op zijn vloer vallen om zo te testen welke fles deze val aan kon. Zo is uiteindelijk de iconische vierkante fles ontstaan en gebleven. Echter was deze fles oorspronkelijk doorzichtig. De groene kleur is ontstaan omdat de link naar de jacht nog meer benadrukt moest worden. Daarnaast houdt de groene kleur van het glas de meeste UV-straling tegen, waardoor de likeur wordt beschermd.