Winkelverkenner
Image default
Bedrijven

Waarvoor kan ik tuinaarde gebruiken?

Waarvoor kan tuinaarde worden gebruikt? Door de samenstelling van tuinaarde, een mengsel van zand en compost, is tuinaarde voor meerdere doeleinden geschikt. Tuinaarde ruikt lekker naar bosgrond en is donker van kleur.

Nieuwe tuinaanleg

Heb je een nieuwbouwwoning waarvan de tuin nog helemaal moet worden aangelegd of wil je een bestaande tuin herinrichten? Dan is tuinaarde voor het aanleggen van nieuwe borders of een tuin ideaal. Moet er ook nog een gazon worden aangelegd? Tuinaarde vormt een perfecte basis voor het nieuwe gazon, zowel wanneer dit wordt ingezaaid maar ook bij het leggen van graszoden.

Bodemverbetering

Tuinaarde kan op diverse manieren in de tuin worden toegepast. Denk hierbij aan bodemverbetering. Wanneer tuingrond schraal of arm is, kun je een toplaag van tuinaarde opbrengen en die eronder spitten. Dit komt de structuur van de bodem ten goede en je planten zullen je dankbaar zijn.

Er is overigens ook bemeste tuinaarde verkrijgbaar. Zo sla je twee vliegen in één klap. Behalve bodemverbetering worden aan het betreffende stuk grond ook direct voedingsstoffen toegevoegd. Door de extra bemesting die deze tuinaarde bevat, kunnen je planten gedurende een langere periode de benodigde meststoffen uit de bodem halen.

Ophoging

Bemeste tuinaarde is ook ideaal om je tuin of border geheel of gedeelte op te hogen. In de loop der tijd verdwijnt er vaak ongemerkt een hoop aarde in de GFT-container. Ook wanneer je je tuin verandert of een verhoogde border aanlegt, kun je hiervoor uitstekend tuinaarde gebruiken.
Zitten er kuilen in het gazon? Die kunnen gemakkelijk met tuinaarde worden aangevuld en weggewerkt (het zogenaamde dressen).

Haal ze niet door elkaar

Vaak worden tuinaarde en potgrond door elkaar gehaald. Dat is helemaal niet nodig omdat de namen duidelijk aangeven om welk product het gaat. Tuinaarde = aarde voor de tuin, potgrond = grond voor de pot. Ook de samenstelling van beide producten verschilt.
 
Tuinaarde kopen? Tuinaarde koop je snel, eenvoudig en voordelig via Openhaardhout-gigant.

Gerelateerde artikelen

Sportleggings – Waar moet je op letten?

3 redenen waarom je je volgende kerstpakket online bestelt

Een nieuw huis