Winkelverkenner
Image default
Bedrijven

Koop een moderne kerstoom met hip design!

Sinds kunstkerstbomen op de markt zijn, kiezen steeds meer mensen voor een moderne boom in plaats van op zoek te gaan naar een natuurlijke den of spar. Met Kerstmis is het kopen van een moderne kerstboom vast het eerste dat in je opkomt, zeker als je voor relatief weinig geld een mooie boom wilt hebben. Een moderne kerstboom met een hip design is dan net iets voor jou!

De voordelen van een moderne kunstkerstboom

Elk jaar staan miljoenen huishoudens voor het dilemma om te kiezen tussen een kunstkerstboom en een echt exemplaar. De boom is het middelpunt van de feestelijke decoraties in elk huis en daarom is het cruciaal om de juiste keuze te maken. Als je dit jaar opnieuw voor de grote beslissing staat, zijn hier een paar redenen waarom een kunstboom de juiste keuze voor jou zou kunnen zijn.

Kosten

Kunstkerstbomen kunnen gedurende vele jaren steeds opnieuw worden gebruikt, waardoor die initiële investering na verloop van tijd een grote geldbesparing oplevert. Afhankelijk van welke stijl je kiest, kan een kunstboom minder kosten dan een echte en zelfs een duurder model zal op de lange termijn goedkoper uitkomen. Als je de financiële impact van de feestdagen probeert te minimaliseren, dan zal een kunstkerstboom echt helpen.

Gemak

Voor mensen met een druk leven is een kunstboom echt zinvol. Eenmaal staand en gedecoreerd heeft de moderne boom met hip design geen onderhoud nodig, geen water en laat hij geen naalden over de vloer vallen. Je hoeft die naalden niet op te rapen of te stofzuigen en je zult ze niet tot ver in het voorjaar uit het tapijt hoeven te halen!

Transport

Kunstkerstbomen zijn relatief licht in verhouding tot hun grootte, grotere bomen vallen uiteen in afzonderlijke stukken voor opslag en de bomen zijn verpakt in dozen, wat het vervoeren ervan naar huis een gemakkelijke taak maakt. Als ze eenmaal thuis zijn, kunnen ze na Kerstmis gewoon op zolder, in de garage of in de kast worden opgeborgen voor gebruik in de komende jaren. Iedereen die ooit een echte boom heeft gekocht, weet dat ze zwaar zijn, lastig te manoeuvreren en dat grotere bomen misschien niet in je auto passen. Ze kunnen ook een enorme puinhoop maken in je voertuig.

Beschikbaarheid

Je boom in huis halen is één ding, maar als je na Kerstmis een echte boom hebt, moet je hem weggooien, wat waarschijnlijk weer een ritje in je auto betekent met nog meer rommel. Een moderne kunstkerstboom hoeft tijdens de feestdagen alleen maar van je zolder gehaald te worden en daarna weer opgeborgen te worden.

Levensduur

Als je de neiging hebt om je boom vrij laat op te zetten, dan zal een echte boom comfortabel zijn, maar voor degenen die vroeg willen versieren, kan het een ander verhaal zijn. Echte bomen zullen na verloop van tijd verslechteren en kunnen, wanneer ze vroeg worden gekocht, bruin worden voordat Kerst is aangebroken. Een moderne kunstkerstboom behoudt zijn uiterlijk en zal er altijd helder en fris uitzien, hoe lang je hem ook laat staan.

Allergieën

Veel mensen zijn eigenlijk allergisch voor kerstbomen. Het ‘kerstboomsyndroom’ wordt veroorzaakt door schimmels die aan de bomen groeien. Deze natuurlijk voorkomende schimmels hebben de neiging om te bloeien en nemen snel toe wanneer de bomen in onze huizen staan. Er zijn meer dan 50 verschillende schimmels gevonden op kerstbomen en ze kunnen verantwoordelijk zijn voor het veroorzaken van verkoudheidssymptomen en astma-aanvallen. Kunstbomen hebben dergelijke problemen niet en zijn een veiligere optie als je last hebt van astma en allergieën in je gezin.

Gemak van decoratie

De symmetrie en balans van een kunstboom maakt het ophangen van decoraties eenvoudig en je kunt zelfs een boom met verlichting kopen. Verlichting toevoegen is vaak de moeilijkste taak bij het decoreren, vooral als je in een kleine ruimte werkt. Als de ruimte krap is, kies dan een hoge, smalle kunstmatige boom die minder ruimte in beslag neemt en waar je gemakkelijk omheen kunt lopen om te versieren, maar die echt mooi en sfeervol kan zijn als hij klaar is.

Veiligheid

Veiligheid moet altijd een eerste overweging zijn bij het kiezen van iets voor in huis. Ook hier scoren kunstkerstbomen hoog. Echte bomen kunnen brandgevaarlijk worden als ze uitdrogen, terwijl kunstmatige kerstbomen zijn gemaakt van vlamvertragende materialen. Welke boom je ook kiest, hij moet ver weg worden gehouden van open vuur. Ook is het raadzaam de lichten uit te schakelen wanneer de boom onbeheerd wordt achtergelaten.

Online aankopen

Omdat echte bomen enorm kunnen variëren in hoogte en vorm, moet je echt reizen om de voor jouw geschikte exemplaar te kiezen om er zeker van te zijn dat de boom geschikt is voor jouw huis. Kunstbomen kunnen veilig online worden besteld en aan de deur worden afgeleverd als je weinig tijd hebt om te reizen.

Uiterlijk

Natuurlijke bomen kunnen symmetrie missen en zijn vaak erg breed aan de basis, waardoor ze moeilijk te plaatsen zijn in kleine kamers en besloten ruimtes. Kunstbomen zijn verkrijgbaar in elke denkbare vorm en grootte, zodat je precies het juiste exemplaar kunt vinden dat bij jouw ruimte past. Ze zullen altijd mooi symmetrisch zijn, waardoor je een nette en aantrekkelijke afwerking krijgt wanneer je je decoraties hebt aangebracht. Moderne kerstbomen zijn er ook in verschillende kleuren en afwerkingen die passen bij je smaak en interieur en je kunt dus echt een statement maken met je keuze. Ga voor die moderne kerstboom met hip design voor die eigentijdse en eigenzinnige look!

Weet jij welke kerstboom het populairst is in Nederland?