Winkelverkenner
Image default
Toerisme

Redenen om houtpellets te kopen

Houtpelletverwarming is snel uitgegroeid tot een van de meest populaire manieren voor woningen en bedrijven om hun eigendommen te verwarmen. Het is goedkoop, milieuvriendelijk en logistiek eenvoudig op te slaan. De voordelen van het gebruik van houtpellets als brandstof kunnen in drie woorden worden samengevat: lage kosten, hoog rendement en minimale emissies.

Milieuvriendelijk

Een van de grootste voordelen van een houtpelletverwarmingssysteem is dat het niet alleen schoon brandt, maar ook 100% koolstofneutraal is. Er is geen elektriciteit voor nodig, dus u kunt uw huis verwarmen met weinig of helemaal geen koolstofuitstoot. Alle koolstof in de pellets is afkomstig van bomen die de CO al hebben geabsorbeerd die ze afgeven wanneer ze worden verbrand. Houtpellets worden gemaakt van de restproducten van de houtindustrie – zaagsel en schaafsel – en het gebruik ervan is dus niet alleen een duurzame bron van brandstof, maar ook een manier om eerder ongebruikte hulpbronnen nuttig aan te wenden.

Gemakkelijk op te slaan en te hanteren

Verwarmingssystemen met houtpellets zijn volledig autonoom, zodat u slechts weinig brandstofbronnen hoeft te hanteren. U hoeft geen levering te regelen en geen onhandige zakken kolen of zware olievaten te tillen. Houtpellets zijn schoon, gemakkelijk op te slaan en gemakkelijk op hun plaats te manoeuvreren, klaar voor gebruik. U hoeft alleen maar een paar deuren te openen en de pellets zijn klaar om in het systeem te worden ingevoerd. Er zijn een aantal bedrijven die leveringen op pallet aanbieden om het proces nog gemakkelijker te maken.

Veiliger alternatief voor fossiele brandstoffen

Een ander voordeel van een houtpellet-verwarmingssysteem is dat het een veel veiliger alternatief is voor andere traditionele vormen van brandstof. Houtpellets zijn niet alleen een schonere, efficiëntere versie van steenkool, ze zijn ook een veel veiligere, schonere optie. Omdat ze gemaakt zijn van zaagsel en spaanders, produceren ze niet dezelfde giftige stoffen als bij het verbranden van kolen, zoals zwaveldioxide, stikstofdioxide, kwik en meer.

Houtpellet oven efficiëntie

Houtpellet verwarmingssystemen zijn ongelooflijk efficiënt. De meeste systemen hebben een totaal rendement van 80-90%, wat extreem hoog is voor elk type verwarmingstoestel, en voor een fossiele brandstof, vooral één met zo’n schone verbranding. Dit betekent dat u minder brandstof nodig hebt dan anders, waardoor u zowel geld als moeite bespaart. Het betekent ook dat de systemen zeer milieuvriendelijk zijn, omdat ze tijdens het gebruik minder koolstof en verontreinigende stoffen produceren.

Houd ook uw waterbalans op peil met een hydrofoorpomp

Houtpelletverwarmingssystemen kunnen u helpen om uw waterhuishouding op peil te houden door de temperatuur van de binnenlucht lager te houden. Op het eerste gezicht lijkt het misschien contra-intuïtief om uw huis te koelen met een houtpelletverwarmingssysteem, maar het is eigenlijk heel logisch. Hogere binnenluchttemperaturen veroorzaken vochtophoping in de lucht, wat niet alleen een broedplaats is voor ziekten, maar ook de levensduur van uw apparatuur verkort. Door uw binnentemperatuur te verlagen met een houtpelletverwarmingssysteem vermindert het vocht in de lucht, waardoor uw hydrofoorpomp en andere apparaten schoner blijven en langer meegaan.

Samenvatting

Zoals u ziet, hebben houtpelletverwarmingssystemen heel wat te bieden. Ze zijn milieuvriendelijk, gemakkelijk op te slaan, schoon te bedienen en produceren weinig tot geen uitstoot. Wat kunt u zich nog meer wensen? Met zoveel voordelen is het gemakkelijk te zien waarom houtpelletverwarmingssystemen zo populair worden. Als u geïnteresseerd bent om er een in uw huis te installeren, kunt u onze handige tool hieronder gebruiken om offertes op maat te krijgen van lokale installateurs.

https://www.tuincenter-vincent.be/producten/68/houtpellets