Winkelverkenner
Image default
Bedrijven

Sportleggings – Waar moet je op letten?

Tijdens het sporten is het belangrijk dat je sportkleding lekker zit en dat je er vrij in kunt bewegen. Veel mensen kiezen daarom de laatste jaren voor het dragen van een sportlegging. Een legging blijft namelijk goed op zijn plek zitten en belemmerd niet tijdens het sporten!

Tegenwoordig zijn leggings te verkrijgen in verschillende soorten en maten en voor mannen en vrouwen. Het aanbod wordt daardoor alleen maar groter en groter. Een goed moment om de belangrijkste punten even op een rijtje te zetten. Want waar moet je precies op letten bij het aanschaffen van een sportlegging?

 

Van welk materiaal is je legging gemaakt?

Het materiaal bij een sportlegging is erg belangrijk. Elk materiaal heeft namelijk zijn eigen eigenschappen. Een katoenen legging draagt bijvoorbeeld heerlijk en is uitermate geschikt voor de wat lichtere workouts. Liggen de wat zwaardere workouts meer in je straatje kies dan voor een sportlegging van polyester. Dit omdat polyester geen vocht opneemt en je daardoor geen last krijgt van natte benen. Dit is bij katoen wel het geval.

 

De stevigheid van jouw legging

Er zijn meerdere onderzoeken gedaan wat nou beter is een strakke legging of een wijde legging. Een strakke legging die veel druk zet op je benen zou goed zijn voor de bloedsomloop en zou pijnlijke benen na het sporten voorkomen. Andere onderzoeken beweren dat dit niet waar is. Kies daarom wat jezelf lekker vindt zitten en waar je jezelf prettig in voelt. Uiteindelijk ben jij degene die erin moet sporten!

 

Welke extra’s wil je?

Sportleggings zijn gigantisch populair momenteel. Dit betekend dat er veel keuze is. Bedenk dus goed wat je wilt hebben voor je daadwerkelijk een sportlegging aanschaft. Wil je een sportlegging met grote zakken of zijn kleine zakken voldoende. Of wil je een sportlegging zonder zakken dat kan natuurlijk ook! Daarnaast is de kleur ook heel belangrijk. Bedenk welke tops of sport BH’s je hebt. Je wilt natuurlijk wel dat je een matchende outfit kunt aantrekken.

 

Naar welke lengte ben je opzoek?

Je kan een sportlegging aanschaffen in verschillende maten. Korte leggings, lange leggings het kan allemaal. We maken onderscheid in vier soorten leggings:

 

Full length: de naam zegt het al dit zijn de lange leggings.

Boot-cut: de legging zit wat losser dan de gemiddelde legging en is vooral geschikt voor yoga of pilates.

Capri: deze legging komt tot net onder de knieën. 

7/8ste: deze legging is langer dan capri en korter dan de full lenght.

 

Welke legging je ook kiest, kies er een waarin jij je lekker voelt! Want met een goede sportlegging ben je gemotiveerder om al je doelen te halen!