Winkelverkenner
Image default
Woning en Tuin

Tip voor een veilige voordeur

De voordeur is waarschijnlijk de belangrijkste deur in je huis. Veel mensen met een rijtjeswoning bijvoorbeeld gebruiken voornamelijk de voordeur om het huis in of uit te gaan. Daarbij komt visite, genodigd of ongenodigd, meestal via de voordeur binnen. Je wil dus dat je deur zowel toegankelijk is als goed beveiligd. In dit blog vertellen wij je hoe je het nuttige en het aangename combineert voor je voordeur.

Inbraken

Op het gebied van inbraakpreventie wordt vaak wel naar de voordeur gekeken. Veel mensen denken daar het eerste aan als ze hun sloten in orde willen maken. Dan moet vooral de voordeur eens goed aangepakt worden. Dit is alleen vaak niet waar een inbreker voor gaat. Een inbreker opereert het liefst snel en ongezien. Het probleem bij een voordeur is dat die zich in de meeste gevallen aan de straat bevindt. Daardoor staat de inbreker vaak in het zicht van de buren. Daarom zal een inbreker niet vaak voor de voordeur gaan. Ondanks dat je natuurlijk wel in beveiliging moet investeren voor je voordeur is dat niet het enige scenario waar je rekening mee moet houden.

Overvallen

Hoewel dit soort ongenodigde gasten in de nacht natuurlijk heel vervelend zijn, zijn ongewenste gasten overdag of in de avond misschien nog wel vervelender. Verkopers zijn een vervelend voorbeeld hiervan, maar vervelender nog wel zijn waarschijnlijk overvallers. Niet veel mensen houden hier rekening mee, maar toch vinden er op jaarbasis zo’n 400 woningovervallen plaats

Kierstandhouder

Een overval gebeurt heel snel en daarom is het van belang dat je er alert op bent. Vaak stormt een overvaller zo snel binnen dat je geen tijd hebt om de deur weer dicht te gooien. Een goede techniek is om een voet achter de deur te zetten, maar een betere manier is wellicht om te investeren in een kierstandhouder voor je deur. 

Werking kierstandhouder

Een kierstandhouder zorgt ervoor dat de deur maar een klein stukje open kan, waardoor je eerst kunt zien wie er voor de deur staat en dat je kunt praten met diegene alvorens je de deur helemaal opent. Hierdoor heb je meer controle over je deur en wie je erdoor binnenlaat. Weinig mensen zullen raar opkijken van het gebruiken van een kierstandhouder, in andere landen is het de normaalste zaak van de wereld. Een groot voordeel daarbij is dat het een heel veilig gevoel kan geven.

Een kierstandhouder bestel je natuurlijk bij de specialist. Laat je daarom adviseren door de experts van Toplock voor de juiste kierstandhouder voor jouw voordeur.

https://www.toplock.nl/deurbeslag/kierstandhouders