Winkelverkenner
Image default
Woning en Tuin

Tips voor het kopen van een huis

Je bestaande woning verkopen en een nieuw huis aankopen is een proces dat natuurlijk zo soepel mogelijk moet verlopen. Wie ervoor kiest om te gaan verhuizen en het huis te verkopen aan Bagro Vastgoed, wil natuurlijk liever geen dubbele woonlasten betalen en zo kort mogelijk in de verhuizingsrommel zitten. Verder is van belang dat je voor je huis een mooi verkoopbedrag krijgt en zo voordelig mogelijk een nieuw huis kunt kopen. Als je je goed voorbereid op de koop van een nieuw huis kun je aanzienlijk besparen. Maar waar moet je op letten als je op zoek gaat naar een nieuwe woning? De tips van vastgoedexperts hieronder helpen je een eind op weg!

 1. Let op financiële speelruimte die je hebt

Voordat je de huizenmarkt opgaat, is het cruciaal om te weten welke financiële speelruimte je hebt. Zorg ervoor dat je via een hypotheekverstrekker weet welk bedrag je te besteden hebt. Dat zal in veel gevallen ongeveer de som zijn die je voor je huidige woning kunt vragen. Binnen deze financiële speelruimte kun je dan op zoek gaan naar een ander huis.

 2. Focus je niet op één woning

Veel mensen trappen in de valkuil dat ze slechts één woning hebben gezien en direct verliefd zijn op dat huis. Het is echter slimmer om minimaal drie woningen met elkaar te vergelijken. Doordat je goed vergelijkingsmateriaal hebt, kun je gemakkelijker een goede keuze maken.

 3. Schakel hulp in

Natuurlijk kun je zelf op zoek gaan naar een woning via websites als Funda.nl en het hele aankoopproces zelf organiseren. Maar het is maar de vraag hoe verstandig dat is. Je leven gaat door, je werk en je sociale leven, en daarmee heb je het vaak al druk genoeg. Door te kiezen voor een ervaren aankoopmakelaar kun je jezelf helemaal ontzorgen en sneller en voordeliger een nieuwe woning vinden.

 4. Vergeet de buurt niet te verkennen

Aan te raden is om de buurt te verkennen. Staan er in een wijk veel woningen te koop? Dan is dat vaak een slecht teken. En hoe zien de tuinen en andere woningen eruit? Zijn ze goed onderhouden of juist niet? En hoe staat het met de parkeergelegenheid?

Gerelateerde artikelen

Tiny house bouwen en maken op shroeffundering

Waarom je spots wilt voor jouw LED veranda

Slaaptips voor senioren