Winkelverkenner
Image default
Woningen

Top vijf meest gekozen woningen

Het zoeken, kiezen en uiteindelijk huren of kopen bij Van Dijk Van Essen makelaars van een woning is niet niks. Het kost tijd en soms weet je misschien niet eens wat de beste woning voor jou is. Er zijn verschillende aspecten waar je op moet letten en dit kan natuurlijk per persoon of gezin verschillen. Gelukkig is er genoeg om uit te kiezen.

 

Appartement

Dit type woning bevindt zich in een groter gebouw, zoals een flat of ander appartementencomplex. Vaak denken mensen dat een ruimte met maar één kamer ook een appartement is, maar dat noem je een studio. Dit is vaak bekend onder studenten of jong-volwassenen. Een appartement heeft meestal een balkon of zelfs een terras. Omdat dit een onderdeel is van bijvoorbeeld een flat, moet je vaak rekening houden met gemeenschappelijke voorzieningen. Denk aan gangen, een parkeerterrein of technische installaties. 

 

Studio

Zoals eerder al benoemd is een studio dus een ruimte met één kamer. Vandaar ook vaak de benaming: eenkamerappartement. Een groot voordeel van een studio kan de prijs zijn. Voor een appartement begint de huurprijs meestal vanaf 700 euro, oplopend tot ver over de 1000 euro per maand, zeker in stad als Amsterdam, terwijl een studio huren maandelijks meestal minder kost. Het ligt er maar nat aan wat je behoeftes zijn, prijsklasse en wat je fijner vindt natuurlijk. 

 

Eengezinswoning

Het zit hem al in het woord, maar deze woning is vooral geschikt voor gezinnen. Vloeroppervlakte van eengezinswoningen ruim anderhalf keer zo groot als van appartementen. woning bevindt zich op de begane grond en er bevinden zich geen andere woningen boven of onder jouw woning en dit kan een groot voordeel zijn. Eengezinswoningen bevinden zich ook vaak in wat rustigere buurten en met kinderen is dit dus ideaal. 

 

Hoekwoning

Een hoekwoning is eigenlijk hetzelfde als een eengezinswoning, maar het verschil zit hem in de grenzing. Een hoekwoning ligt op het begin of einde van de reeks woningen en heeft (extra) grond aan de zijkant van de woning. Hoekwoningen kunnen wat duurder zijn, door dus de extra grond. Vaak wordt er gekozen voor een inrit om de auto neer te zetten. Ook bevat een hoekwoning vaak meerdere ramen. 

 

Vrijstaande woning

Een vrijstaande woning is een woonhuis dat aan geen van beide kanten gekoppeld is aan een andere woning. Het wordt vaak vergeleken met een villa, maar qua prijs zit er zeker wel verschil in. Door de grote ruimte zijn beide soorten woningen zeker wel duurder vergeleken met de rest. Grote voordelen zijn het gebrek aan geluidsoverlast, veel privacy en je kunt natuurlijk zelf de indeling en ontwerp bepalen.

 

Buiten deze vijf zijn er nog genoeg andere type woningen. Het belangrijkste blijft goed onderzoek doen naar wat het beste bij jou past. Ook wordt er vaak gewisseld van woningen en verhuizen is een hele andere opgave.

 

https://www.vandijkvanessen.nl/