Winkelverkenner
Image default
Woningen

Soorten bedden voor een grote slaapkamer

Het is tijd om de master bedroom te upgraden. Er zijn genoeg opties als je de ruimte wilt opfleuren met een nieuw bed. Van platform bedden en Scandinavische bedden tot hemelbedden en opklapbedden, er is zeker een bed dat je het comfort kan geven dat je nodig hebt.  Bedden zijn een belangrijk meubelstuk. Dit is waar je slaapt, waar je uitrust en oplaadt. Bedcomfort is dus een essentieel onderdeel van je slaapkamer ervaring. Een goed bed kan een statement-stuk zijn, of je nu iets moderns of traditioneels wilt. Er zijn verschillende soorten bedden die bij je behoeften passen. Dit is afhankelijk van het type slaapkamer dat je hebt. 

Scandinavische bedden

Wil je een bed dat ook als bank kan dienen, denk dan eens aan de Scandinavische stijl. Dit is een bedstijl die zijn oorsprong vindt in Denemarken, Zweden en Noorwegen. Het heeft een laag profiel en is vaak gemaakt van hout of metaal. Je kunt hem overdag gemakkelijk als alledaagse bank gebruiken. ‘S Nachts kun je hem echter ombouwen tot een comfortabele slaapruimte voor jezelf of je partner. Een Scandinavisch bed wordt vaak geleverd met ingebouwde opbergvakken die perfect zijn voor het opbergen van dekens, kussens en andere slaapkameraccessoires. Zo zijn ze altijd binnen handbereik als dat nodig is.

Platform bedden

Platform bedden zijn een goede keuze voor kleine ruimtes. Als je een grote slaapkamer hebt met beperkte ruimte, dan is een platform bed perfect voor je behoeften. Kijk eens naar de Avek Fier bedden. Dit type bed is ook heel gemakkelijk in en uit te stappen wat ideaal is voor ouderen. Het beste van dit soort bedden is dat ze een elegante uitstraling hebben zonder veel ruimte in beslag te nemen. Daarnaast passen ze goed bij de meeste soorten decoraties.

Hemelbedden

Hemelbedden zijn hoog, meestal met een hoofdeinde. Ze zijn gemaakt van hout en kunnen erg stevig zijn. Ze zijn dus ideaal voor mensen die hun slaapkamer als een thuisbioscoop of studeerkamer gebruiken zonder het comfort van een echt bed op te offeren. Hemelbedden kunnen echter duur en moeilijk te verplaatsen zijn. Als je besluit er een te kopen, zorg er dan voor dat hij van massief hout is gemaakt.