Winkelverkenner
Image default
Woning en Tuin

Verschillende alternatieven voor gordijnen

Gordijnen zijn nog steeds een relatief populaire optie voor het aankleden van ramen, omdat ze een aanzienlijke hoeveelheid daglicht in huis toelaten en toch je huis privé houden. Ze zijn vooral populair in woonruimtes zoals de lounge en de eetkamer.

Echter wordt het ontwerp van gordijnen gezien als een beetje gedateerd naarmate de tijd vordert en als je je verveelt met je raamdecoratie kan het tijd zijn om verder te gaan en een aantal alternatieven te overwegen die er zijn om gordijnen te slijten. Het kan zijn dat deze nieuwe, moderne opties voor raamdecoratie niet alleen veel stijl in je huis brengen, maar ze kunnen ook de veiligheid en privacy van je huis drastisch verbeteren.

Jaloezieën

Jaloezieën zijn gemaakt van horizontale lamellen en zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren, materialen en maten. Jaloezieën brengen sfeer aan in het interieur en zorgen ze ervoor dat de architectonische kenmerken van het raam zichtbaar zijn; perfect als je een indrukwekkend raamontwerp hebt dat je wilt laten zien. Ze kunnen worden gecombineerd met gordijnen als je het raam verder wilt aankleden of zelfs de privacy wilt vergroten, maar ze zien er op zichzelf al geweldig uit.

Overdag kunnen de horizontale jaloezieën een indrukwekkende hoeveelheid privacy bieden als de lamellen op een bepaalde manier zijn gekanteld, terwijl er toch daglicht door kan sijpelen. ‘s Nachts kunnen de lamellen dan eventueel gesloten worden, voor volledige privacy en duisternis. De veelzijdigheid van de jaloezieën maakt ze perfect voor elke ruimte in het huis; van de woonkamer tot de slaapkamer.

Lamellen

Lamellen zijn een ander goed alternatief voor gordijnen, ze zorgen ook voor privacy en laten toch daglicht binnen. Ze zijn flexibel en geven je de mogelijkheid om de hoeveelheid privacy en licht die je toelaat in de kamer te regelen. In het verleden werden ze vaak gebruikt in kantoren en werden ze beschouwd als een formeel type jaloezieën, maar verticale jaloezieën zijn nu hun plaats aan het veroveren in de wereld van de woninginrichting.

Ze zijn de laatste jaren populairder geworden omdat ze een strakke, moderne uitstraling hebben en vooral goed werken in hedendaagse woningen. Verticale jaloezieën werken het beste in moderne woningen en zijn er in verschillende kleuren, tinten en afwerkingen, zodat er voor ieder wat wils is.

Houten jaloezieën

Houten jaloezieën zijn een ongelooflijk populaire keuze voor het huis. Bij de keuze van houten jaloezieën heb je de keuze uit verschillende houtsoorten en afwerkingen; allemaal verkrijgbaar in verschillende kleuren. Je kunt onder andere kiezen voor natuurlijk hout, gebeitst hout en kunsthout. Houten jaloezieën kunnen bij een aantal huizen passen met verschillende decoratieve stijlen, van modern tot traditioneel, afhankelijk van de stijl en afwerking waar je voor gaat.

Vouwgordijnen

Traditioneel blokkeren vouwgordijnen veel licht en daarom zijn ze niet noodzakelijkerwijs de eerste keuze als alternatief voor gordijnen. Door te kiezen voor een dunnere, lichtere stof kunnen ze echter wel een goede keuze maken.

Een wit, doorschijnend stoffen vouwgordijn kan op zonnigere dagen een mooie hoeveelheid daglicht binnenlaten, maar biedt veel meer privacy dan vitragegordijnen en zorgt voor een moderner gevoel in huis. Vouwgordijnen zijn een zeer populaire soort raamdecoratie en bieden een strak en elegant ontwerp. Een wit, doorschijnend vouwgordijn zou een perfecte aanvulling zijn op elk minimalistisch huisontwerp.

 

https://www.raamdecoratie.com

Gerelateerde artikelen

wandlampen

Een rieten dak is pure kwaliteit

tuinaarde