Winkelverkenner
Image default
Aanbiedingen

Verschillende soorten steigerhout

Steigerhout is al jarenlang een populaire houtsoort door het stoere uiterlijk. De planken zien eruit als robuust hout en de uiteinden zijn afgewerkt met een ijzeren plaatje. De lichte, grijzige kleur van het hout is kenmerkend voor steigerhout. Er worden allerlei meubels van gemaakt voor binnen en buiten. Als je de kleur niet mooi vindt, maar het hout wel, kun je ervoor kiezen om de plakken te lakken of te beitsen. Er zijn twee verschillende soorten steigerhouten planken. Ben je benieuwd naar deze twee soorten? Lees dan verder en kom erachter!

Steigerhout gekopt en geband

De eerste variant is het steigerhout gekopt en geband. Hierbij zijn de hoeken afgezaagd en deze is afgewerkt met een stukje ijzer. Dit ijzeren stukje is belangrijk, omdat deze voorkomt dat de plank scheurt. Als dat stukje er niet op zit, gaat de plank scheuren wanneer er iemand op loopt. 

Steigerhout gekramt

Bij een steigerhoutenplank die gekramt is, zijn er ijzeren plaatjes in de plank geslagen. Dit wordt ook gedaan om te voorkomen dat de plank scheurt. Bij deze planken zitten de plaatsjes op de plank en niet zoals bij de gekopt en gebande plank, aan de zijkanten. Je kunt ervoor kiezen om de plaatjes eraf te halen, maar dat is erg veel werk.

Bestel bouwmaterialen online 

Nu je weet wat het verschil is tussen gekopt en geband steigerhout en gekramt steigerhout, is het aan jou om een keuze te maken tussen deze twee soorten. Wil je liever ijzeren plaatjes aan de zijkanten van de plank, of toch op de bovenkant van de plank? Als je een keuze hebt gemaakt, kun je een kijkje nemen op de website van Bouwmaterialen Online. Zij hebben een enorm aanbod aan hout en bouwmaterialen. Zo vind je alles wat je nodig hebt bij jouw volgende klus, gemakkelijk online!

 

https://www.online-bouwmaterialen.nl/