Winkelverkenner
Image default
Horeca

Waarom een waterontharder aanschaffen?

Er zijn diverse waterontharders in de verkoop die ervoor zorgen dat u smaakvol water uit de kraan krijgt. Dit water is anders dan het ‘normale’ water uit de kraan. Maar waarom zou u een waterontharder moeten aanschaffen? In dit blog wordt toegelicht waarom een waterontharder aanschaffen een goed idee is.  

Schoon water 

Wilt u duurzaam, lekker en schoon water uit uw eigen kraan? Dan is een waterontharder dé oplossing. Met een waterontharder zorgt u ervoor dat het water nog schoner wordt. Ondanks dat Nederland en België een goed watersysteem hebben, is het prettig om kalk uit het water te filteren. Naast een reguliere waterontharder zou u ook voor een CO2 waterontharder kunnen gaan. Deze reinigt nóg beter.  

De voordelen 

Met kalk in leidingwater kunt u verschillende problemen in huis veroorzaken. Een waterontharder lost deze problemen voor u op. Dit komt doordat een waterontharder de kalkaanslag vaarwel zegt. U heeft hierdoor nooit meer last van vaste kalkaanslag op kranen en douchekoppen, waardoor het zonder moeite makkelijk weg te poetsen is met een doekje. Ook zorgt kalk voor aanslag op huishoudelijke apparaten als wasmachines en vaatwassers. Met een waterontharder verlengt u de levensduur van uw huishoudelijke apparaten die in contact komen met leidingwater. Dit komt doordat kalk zich ophoopt door de jaren heen. Uiteindelijk gaan uw apparaten dan minder goed functioneren.  

Milieu 

De waterontharders van Vitaleau zijn waterontharders zonder zout. Deze waterontharders zijn veel beter voor het milieu dan waterontharders met zout. Waterontharders met zout zorgen namelijk voor zowel verspilling als waterverontreiniging. Ook hebben deze waterontharders meer invloed op uw huishoudelijke apparaten, waardoor uw huishoudelijke apparaten minder duurzaam worden. Gericht op milieu is het dus een weloverwogen keuze om een waterontharder zonder zout te kiezen.  

Smaak 

Kalk wordt uit het water gefilterd door middel van een fysisch proces. Dit proces zorgt ervoor dat er geen zout wordt gebruikt. Dit leidt er tot dat het water de eigen smaak behoudt en het water geen natuurlijke mineralen verliest. Dat maakt u water lekkerder én gezonder. U geniet dus echt van puur water uit de kraan.  

Al met al zijn er dus vele voordelen om een waterontharder aan te schaffen. Het is een aankoop waar u zeker geen spijt van zult krijgen.  

 

https://vitaleau-nederland.nl/waterontharder/