Winkelverkenner
Image default
Wijn

Wijn bestellen voor beginners

Of het nu voor jezelf is, voor wanneer je gasten krijgt of een proeverij wilt organiseren, wijn bestellen blijft voor velen een uitdaging. De keuze is enorm. Kies je voor rood, wit of rosé? En dan moet je nog kijken of je gaat voor een frisse, volle of kruidige wijn. Wijn bestellen in een wijnwinkel is een aanrader omdat een medewerker je kan helpen bij het kiezen van de juiste fles wijn. Maar wat als je online wijn wilt bestellen? Wij geven je aantal tips waar je op kunt letten.

Doe onderzoek bij wie je het koopt 

Wanneer je online op zoek bent naar een partij waar je wijn kunt bestellen, is het goed om vooraf te kijken wat voor een zaak het is. Van wie is de winkel en waarom verkopen ze wijn. Wijn is een product waar beleving aan zit. Vaak merk je al snel bij het bezoeken van een website of het slechts een bijproduct is of dat het echte liefhebbers zijn. Op basis hiervan kun je vaak opmaken wat voor een kwaliteit ze aanbieden en voor welke prijs. Kun je het niet helemaal opmaken uit de website? Kijk of je reviews kunt vinden en wat eerdere klanten zeggen over de wijn die ze daar gekocht hebben. Wie weet staat er wel een tip tussen van een wijn die zeker het proberen waard is. 

Kijk naar de beschrijving van de wijn

Natuurlijk wil je weten wat voor een soort wijn je koopt. Bij het bestellen van wijn is het vaak ook de moeite nemen om de beschrijving goed te lezen. Vaak staat hierbij wat voor een druif en wat het oogstjaar is. Dit zegt misschien nog steeds niet veel. Aanvullend staat er vaak aangegeven met welke spijs de wijn goed te combineren is. Staat de beschrijving er op de site niet bij? Dan kun je te maken hebben met een minder betrouwbare aanbieder. Een betrouwbare aanbieder hoeft geen boekwerk aan te leveren, maar wel een aantal basisspecificaties die jou als koper helpen bij het kiezen van een kwalitatief goede wijn. 

Kwestie van uitproberen

Ben je er nog niet helemaal uit welke wijn jouw voorkeur heeft? Plaats dan eerst een proefbestelling. Zo kun je proeven of de wijn van goede kwaliteit zijn en deze ook nog eens naar meer smaakt. Vervolgens kun je er altijd nog voor kiezen om wat meer flessen te bestellen. Op goede websites kun je vaak aanbevelingen vinden voor flessen wijn. Zeker als je nog niet helemaal thuis bent in de verschillende soorten wijn kan dit een mooi startpunt zijn om je horizon te verbreden.

https://www.vinify.nl/