Winkelverkenner
Image default
Links / Index

Mentale gezondheid

25 Tips om je mentale gezondheid een boost te geven

1. Houd dankbaarheid en prestaties bij met een dagboek. Schrijf elke dag 3 dingen op waar je dankbaar voor bent en 3 dingen die je hebt bereikt.

 

2. 2. Begin uw dag met een kop koffie. Koffieconsumptie wordt in verband gebracht met lagere percentages depressies. Als u geen koffie kunt drinken vanwege de cafeïne, probeer dan een andere drank die goed voor u is, zoals groene thee.

 

3. Organiseer een uitje. Dat kan kamperen zijn met vrienden of een reis naar de tropen. Het plannen van een vakantie en iets hebben om naar uit te kijken kan je algehele geluk tot 8 weken lang stimuleren!

 

4. Werk aan je sterke punten. Doe iets waar je goed in bent om zelfvertrouwen op te bouwen, en pak dan een moeilijkere taak aan.

 

5. Houd het koel voor een goede nachtrust. De optimale temperatuur om te slapen is tussen de 60 en 67 graden Fahrenheit.

 

6. “Je hoeft niet de hele trap te zien, neem gewoon de eerste stap.” – Martin Luther King, Jr. Denk aan iets in je leven dat je wilt verbeteren, en bedenk wat je kunt doen om een stap in de goede richting te zetten.

 

7. Experimenteer met een nieuw recept, schrijf een gedicht, schilder of probeer een Pinterest-project. Creatieve expressie en algeheel welzijn zijn met elkaar verbonden.

 

8. Toon wat liefde aan iemand in je leven. Hechte, kwaliteitsvolle relaties zijn de sleutel tot een gelukkig, gezond leven.

 

9. Geef je hersenen een boost door jezelf om de paar dagen te trakteren op een paar stukjes pure chocolade. De flavanoïden, cafeïne en theobromine in chocolade werken samen om alertheid en mentale vaardigheden te verbeteren.

 

10. “Er is geen grotere kwelling dan een onverteld verhaal in je te dragen.” -Maya Angelou. Als je persoonlijke ervaring hebt met psychische aandoeningen of herstel, deel het dan op Twitter, Instagram en Tumblr met #mentalillnessfeelslike. Bekijk hier wat andere mensen zeggen.

 

11. Soms hoeven we geen nieuwe activiteiten toe te voegen om meer plezier te krijgen. We moeten gewoon de vreugde opzuigen in degene die we al hebben. Proberen optimistisch te zijn betekent niet dat je de lelijke kanten van het leven moet negeren. Het betekent alleen dat we ons zo veel mogelijk op het positieve moeten richten.

 

12. Voel je je angstig? Maak een reis door het verleden en kleur ongeveer 20 minuten om je geest leeg te maken. Kies een ontwerp dat geometrisch en een beetje ingewikkeld is voor het beste effect. Bekijk hier honderden gratis printbare kleurplaten.

 

13. Neem de tijd om te lachen. Ga uit met een grappige vriend, kijk naar een komedie of bekijk schattige video’s online. Lachen helpt angst te verminderen.

 

14. Ga off the grid. Laat uw smartphone een dag thuis en maak u los van constante e-mails, waarschuwingen en andere onderbrekingen. Breng tijd door met het doen van iets leuks met iemand face-to-face.

 

15. Dans rond terwijl u uw huishoudelijk werk doet. Niet alleen krijg je klusjes gedaan, maar dansen vermindert het niveau van cortisol (het stresshormoon), en verhoogt endorfine (de “feel-good” chemicaliën van het lichaam).

 

16. Ga je gang en gaap. Studies suggereren dat gapen de hersenen helpt afkoelen en de alertheid en mentale efficiëntie verbetert.

 

17. Ontspan een keer per week in een warm bad. Probeer Epsomzout toe te voegen om pijn te verzachten en het magnesiumgehalte te verhogen, dat door stress uitgeput kan raken.

 

18. Zit u iets dwars? Gooi het eruit… op papier. Schrijven over verontrustende ervaringen kan de symptomen van depressie verminderen.

 

19. Breng wat tijd door met een harige vriend. Tijd met dieren verlaagt het stresshormoon – cortisol, en stimuleert oxytocine – dat gevoelens van geluk stimuleert. Als je geen huisdier hebt, ga dan met een vriend om die dat wel heeft of doe vrijwilligerswerk in een asiel.

 

20. “Wat voor ons ligt en wat achter ons ligt zijn kleine zaken vergeleken met wat in ons ligt. En als je dat wat in je zit naar buiten brengt, gebeuren er wonderen.” – Henry David Thoreau. Beoefen mindfulness door “in het heden” te blijven. Probeer deze tips.

 

21. Wees een toerist in je eigen stad. Vaak verkennen mensen attracties alleen op reis, maar je kunt verrast zijn welke coole dingen er in je eigen achtertuin zijn.

 

22. Probeer uw lunches voor te bereiden of uw kleren voor de werkweek uit te zoeken. Zo bespaar je ’s ochtends wat tijd en heb je een gevoel van controle over de week die voor je ligt.

 

23. Gebruik wat omega-3 vetzuren in uw dieet – ze worden in verband gebracht met lagere percentages depressie en schizofrenie, naast hun vele voordelen. Visoliesupplementen werken, maar het eten van omega-3 in voedingsmiddelen zoals wilde zalm, lijnzaad of walnoten helpt ook om gezonde darmbacteriën op te bouwen.

 

24. Oefen vergeving – al is het maar het vergeven van die persoon die je afsnijdt tijdens je woon-werkverkeer. Mensen die vergeven hebben een betere geestelijke gezondheid en zijn tevredener met hun leven.

 

25. “Wat rampen lijken, zijn vaak de bronnen van fortuin.” – Disraeli. Probeer de positieve kant te vinden in iets raars dat onlangs is gebeurd.

https://www.ndoorherstel.nl/