Winkelverkenner
Image default
Geschenken

Van een gouden beker tot een medaille: talloze prijzen voor jouw evenement

Wanneer je een wedstrijd organiseert zijn de sportprijzen die je gaat uitreiken een belangrijk onderdeel van de organisatie. Sommige organisatoren kiezen simpelweg voor de goedkoopste aanbieder. Niets mis mee natuurlijk maar voor grote wedstrijden wil je wellicht wat grootser uitpakken. Gelukkig heb je bij een goede aanbieder enorm veel keuze in verschillende sportprijzen! In dit artikel meer informatie om je wat meer wegwijs te maken binnen de wereld van trofeeën sportbekers en medailles!

De basis: welke opties zijn er?

Sportprijzen komen in allerlei vormen, maten en prijscategorieën. Je kunt een medaille kopen, een sportbeker, een kampioensschaal en verschillende glazen, stenen en plastic beeldjes. Welke prijs het beste past is afhankelijk van je evenement. Bij een wedstrijd of bijvoorbeeld een quiz met één winnaar is een grote beker een mooie keuze. Bij veel deelnemers die je een prijs wilt geven voor het meedoen is een goedkope medaille, die je voor een paar cent per stuk kunt kopen, een uitstekende optie. Bij officiële toernooien en wedstrijden in de competitie wordt er traditioneel gewerkt met de klassieke bronzen, zilveren en gouden prijzen. Ga in dat geval op zoek naar prijzen die je als set kunt bestellen. Een goede producent kan je helpen bij het maken van je keuze.

In welke prijscategorie ben je op zoek?

Je kunt medailles bestellen voor een paar cent per stuk maar ook een grote gouden beker die honderden euro’s kost. De vraag is dus vooral, in welke prijscategorie ben je op zoek? Bij een leverancier met een duidelijke website kun je eenvoudig filteren op de kostprijs. In sommige gevallen, bijvoorbeeld bij het bestellen van goedkope medailles, kun je zelfs een leuke staffelkorting krijgen naar mate je een grotere oplage bestelt.