Winkelverkenner
Image default
Sport

Sportprijzen bestellen voor minder bekende sporten

Bij sportprijzen denk je al gauw aan de gouden bekers en medailles of de kampioensschaal bij het voetbal. Maar wist je dat er in Nederland maar liefst 323 verschillende, erkende sporten worden beoefent? Een enorme variatie dus. En ook wanneer je wedstrijden of toernooien voor minder bekende sporten organiseert wil je leuke sportprijzen kunnen bestellen die passen bij het evenement. Gelukkig is dat met het huidige aanbod ook geen probleem meer! Hieronder een aantal van de minst bekende sporten waar je sport specifieke prijzen voor kunt bestellen.

Vissen: de meest populaire sport waar niemand aan denkt

Vissen is in Nederland enorm populair. Om in Nederland te mogen sportvissen, ook als hobbyist, moet je een VISpas aanvragen. Maar liefst 698.000 Nederlanders zijn aangesloten als sportvisser. Dat maakt de sportvisserij bijna net zo populair als tennis! En het is ook nog eens een sport die flink aan het groeien is. In 2020 is het aantal sportvissers met 17% toegenomen. Gek eigenlijk dat je er bijna nooit iets over hoort. En dat terwijl er wel wedstrijden worden gehouden en specifieke sportprijzen voor verkrijgbaar zijn.

Duivensport: Al 200 jaar een sport voor fanatieke beoefenaars

Wist je dat de duivensport in Nederland al zo’n twee eeuwen oud is? Of eerlijk gezegd, in Nederland en België want de eerste wedstrijden werden in Luik gehouden. De duivensport kent een kleine maar zeer fanatieke aanhang die de sport al jarenlang beoefenen. Er gaat ook behoorlijk wat geld in om. Een goede doffer (mannetjesduif) kost je al gauw €10.000,- en de duurste duif ter wereld kost zelfs meer dan 1 miljoen! Bij een sport van dat prestige hoort natuurlijk ook een passende sportprijs!

Petanque: misschien wel de oudste sport ter wereld

Als je dacht dat de duivensport een lange traditie kent, dan sta je helemaal te kijken van petanque. Deze variant op Jeu de Boules werd in min of meer dezelfde mate al door de Oude Grieken gespeeld. Waar toen kracht nog erg belangrijk was, hebben de Romeinen het later verfijnd tot een precisiespel. Sportprijzen die deze enorm lange geschiedenis benadrukken zijn dan ook erg populair.