Winkelverkenner
Image default
Aanbiedingen

Verschillende soorten werkkleding; van functioneel tot stijlvol

Verschillende soorten werkkleding; van functioneel tot stijlvol

Werkkleding is meer dan alleen een uniform; het is een essentieel onderdeel van de werkuitrusting voor veel verschillende beroepen. Of je nu in de bouw, de gezondheidszorg of de horeca werkt, de juiste werkkleding kan je comfort, veiligheid, en professionaliteit laten uitstralen. We nemen je graag door verschillende soorten werkkleding; nieuwsgierig? Lees dan snel mee! 

Bedrijfskleding

Bedrijfskleding (ook wel corporate wear) wordt vaak gebruikt in kantooromgevingen en bij zakelijke evenementen zoals vergaderingen of lunchafspraken. Dit type werkkleding is bedoeld om een professionele uitstraling te bieden en de bedrijfscultuur te weerspiegelen. Voorbeelden van bedrijfskleding zijn colberts, pantalons, blouses en overhemden. Bedrijfskleding is meestal modieus en wordt op maat gemaakt om ervoor te zorgen dat het perfect en precies past! 

Veiligheidskleding

Veiligheidskleding is ontworpen om werknemers te beschermen tegen specifieke risico’s op de werkplek. DIt kan onder meer vesten en jassen omvatten voor bouwvakkers, speciaal ontworpen jassen voor de brandweer of kleding die tegen chemische stoffen kan voor in een laboratorium. Bij veiligheidskleding kan je ook denken aan werkbroeken, of werkschoenen met stalen neuzen. (Nog op zoek naar veiligheidsschoenen? Bekijk eens Buckler werkschoenen op Snickershop Nederland!) 

Horeca kleding

In de horeca is het belangrijk dat het personeel er netjes en hygiënisch uitziet. Horeca kleding omvat bijvoorbeeld koksbuizen, schorten en sloven. Deze kledingstukken zijn vaak gemaakt van duurzame materialen die bestand zijn tegen vlekken en slijtage; hierdoor kan horecapersoneel lekker en comfy werken, en ziet het er voor de gast professioneel en netjes uit.

Medische kleding

In de gezondheidszorg is medische kleding van groot belang voor zowel de veiligheid van patiënten als het comfort van het personeel dat rondloopt op de verschillende afdelingen. Hierbij kan worden gedacht aan labjassen, kleding die een chirurg draagt voor operaties of uniformen voor het personeel van de verpleging. Doordat hygiëne hoog in het vaandel staat in de zorg, wordt kleding die gebruikt wordt in dit beroep  vaak gemaakt van materiaal dat gemakkelijk te reinigen is. Hierdoor worden ziektes minder snel doorgegeven, en kunnen wonden beter verzorgd worden. 

Werkkleding voor in de bouw

Bouwvakkers hebben specifieke behoeften als het gaat om werkkleding vanwege risico’s en uitdagingen die komen kijken bij het uitvoeren van hun beroep. Hierbij kan je denken aan werkbroeken, helmen en goede veilige schoenen. De kleding die wordt gedragen door bouwvakkers is speciaal ontworpen om bescherming te bieden tegen vallen, stoten en andere gevaren die kunnen voorkomen op bouwplaatsen.

 

https://snickersshopnederland.nl