Winkelverkenner
Image default
Onderwijs

Wat is een security awareness training?

Veilig (online) gedrag is een thema wat je als bedrijf niet over het hoofd mag zien. We werken allemaal steeds meer hybride, vanaf verschillende uithoeken op de wereld. Je hebt alleen een wifiverbinding nodig en je bent klaar om vanuit de cloud te werken. Of misschien is het toch niet zo simpel?

Dagelijks vinden er (ongeveer) 2.244 cyberaanvallen plaats. Dat is bijna één aanval per 39 seconden. Dat maakt het extra belangrijk om jouw bedrijf en medewerkers voor te bereiden op de verschillende cyberdreigingen. Een security awareness training helpt je medewerkers zich te wapenen tegen de meest slimme aanvallen. Voorkomen is beter dan genezen.  

Security awareness

Security awareness geeft de mate aan waarin mensen (of medewerkers) bewust zijn van de online gevaren rondom informatiebeveiliging. Het is een proces om het gedrag van medewerkers te veranderen. Het trainen en opleiden van medewerkers is een belangrijke stap om incidenten te voorkomen. Bij een security awareness training komen verschillende belangrijke thema’s en topics aan bod.

 

  • Veilig gebruik maken van een laptop, tablet en smartphone.

  • Hoe je veilig e-mails opent en verstuurt.

  • Het belang dat je software up-to-date is.

  • Internet risico’s en gevaren.

  • Beveiligen van je apparatuur.

  • Kiezen van een sterk wachtwoord.

  • Hoe om te gaan met de AVG en meldplicht datalekken.

  • Verantwoordelijkheden binnen de nieuwe privacy wetgeving.

Verklein de kans op een cyberaanval met een security awareness training

Iedereen is bekend met cyberaanvallen. Regelmatig komt op het nieuws voorbij dat er weer een datalek plaatsvond bij een groot bedrijf. In veel situaties zelfs door het maken van een menselijke fout. Een fout die je kon voorkomen door het tijdig opleiden van je medewerkers met een security awareness training. 

De medewerkers bewust maken van de online-dreigingen is de eerste stap. Maar hoe herken je cybercriminelen en hoe houd je deze weg van (gevoelige) bedrijfsinformatie? Op een interactieve en didactisch verantwoorde manier leer je bij een security awareness training hoe je jouw gedrag verandert en veilig digitaal werkt.  

Kies voor een training op maat

Er zijn veel aanbieders van security awareness trainingen. Kies voor een opleider die jouw medewerkers en bedrijf in het traject meeneemt. Op basis van een uitgebreid intakegesprek achterhalen zij voor welke uitdagingen jullie staan en stellen hier een maatwerk trainingsprogramma op samen. Zo ben je ervan verzekerd dat de medewerkers met de juiste kennis en handvatten aan de slag gaan. Laat je adviseren of kijk naar recensies van verschillende aanbieders om tot een goed overwogen keuze te komen. En pas op voor de cybercriminelen.

 

https://www.avk.nl/training/training-security-awareness-veilig-gebruik-maken-van-it/