Dansworkshop op school

Dansen op school; altijd een succes!

Fysiek aan de slag op school 

Het onderwijs is voor een groot gedeelte gericht op de mentale processen en ontwikkeling van een kind of jongere. Als onderwijzer in het primair onderwijs weet je echter als geen ander hoe belangrijk de (ontwikkeling van de) grove en fijne motoriek is voor een kind. In de onderbouw wordt aandacht besteed hieraan onder andere bij het leren schrijven en knippen, of hinkelen en gooien van een bal, maar ook in de bovenbouw verdient dit de aandacht. Grote Broer geeft hier graag aandacht aan, bijvoorbeeld door middel van een gave dansworkshop op school! Op veel verschillende disciplines en niveaus komt een topworkshopdocent naar jullie school om de leerlingen mee te nemen in een wervelende workshop. Iedereen kan dansen, dat is een ding dat zeker is!

Dansworkshops voor elk niveau 

Dansen is een fijne manier om je gevoel tot expressie te brengen. Met dans leer je hoe je door middel van beweging een verhaal kan maken en duidelijk kan maken zonder woorden te gebruiken. Dit is op elk niveau mogelijk. Voor de kleuters kan je een gave kabouterdans maken waar ze hun energie in kwijt kunnen, de middenbouw is heel geschikt voor een dansworkshop streetdance en met de bovenbouw kan je de uitdaging aan gaan om hun eigen choreografie te bedenken. In elke soort workshop kan er ondersteuning geboden worden aan de leerlingen die wat minder comfortabel zijn met een dansworkshop en juist verdieping voor de leerlingen die bijvoorbeeld al op dansles zitten. Zo is er voor elk niveau wat wils!

 

 

Een thema is altijd in te passen

Werkt jullie school met een projectweek of activiteitenweek waar een thema aan verbonden is? Graag maken wij de workshop passend en op maat. De workshopdocent neemt uitgebreid de tijd om de workshop voor te bereiden en zorgt ervoor dat een eventueel thema in de choreografie verwerkt wordt. Zo werkten wij eerder al met het thema ‘wereldcultuur’, ‘circus’ en ‘urban’. Uiteraard is het natuurlijk fantastisch als zo’n dansdag wordt afgesloten met een mooie voorstelling voor de hele school en/of ouders. Indien gewenst neemt een van de workshopdocenten ook de rol van presentator op zich om er op die manier een spetterende presentatie van te maken!https://grotebroer.com