Winkelverkenner
Image default
Energie

Een nieuw energiecontract afsluiten? Kijk ook eens naar de verlichting in jouw woning!

Wil jij graag een nieuw energiecontract af gaan sluiten? Ben je bijvoorbeeld van mening dat je op dit moment veel te veel geld voor jouw energie moet betalen? Dan is het interessant om nieuwe energie via EasySwitch af te sluiten. Dit betreft een handige vergelijker, waarmee je het uitgebreide aanbod van energiecontracten direct kunt doorgronden. Je krijgt daarmee een duidelijke indruk van het geheel, zodat je snel de juiste keuze kunt gaan maken.

Maar, het blijft niet alleen bij het afsluiten van een nieuw energiecontract. Nee, als je eenmaal een nieuw energiecontract hebt, ga je al minder voor jouw energie betalen. Je kunt de besparing echter nog verder op laten lopen; dat doe je door bewust met de verlichting in jouw woning om te gaan.

Laat de verlichting niet onnodig aan staan

Loop je wel eens ’s avonds een rondje bij jou in de wijk? Voor de grap moet je dan eens kijken naar de hoeveelheid lampen die onnodig aan staan. Je merkt ongetwijfeld al snel op dat dit echt om een fikse hoeveelheid lampen gaan. Al deze lampen staan eigenlijk voor jan met de korte achternaam aan. Zorg er daarom voor dat jij dit nooit laat gebeuren in jouw woning. Met andere woorden: doe de lampen uit, zodra je de verlichting niet meer nodig hebt.

Kies voor LED verlichting

Sowieso is het aan te raden om jouw lampen in huis te vervangen door LED lampen. Dit is eigenlijk de beste soort verlichting, onder meer vanwege de energiezuinigheid. Ook is de duurzaamheid ongekend, waardoor je echt jarenlang van de LED verlichting in jouw woning kunt genieten. Ondertussen merk je dit ook overduidelijk terug aan de hoogte van jouw energierekening.

Blijf energiecontracten vergelijken

Heb je op dit moment bijvoorbeeld Vattenfall energie? Dan kan het interessant zijn om eens bij deze leverancier naar een ander energiecontract te kijken. Ook is het interessant om eens naar andere leveranciers te kijken. Kortom: blijf voortdurend de energiecontracten met elkaar vergelijken. Op die manier kun je – in combinatie met bovenstaande tips – nog meer geld besparen.