Winkelverkenner
Image default
Auto’s en Motoren

Een carborateur Kever, schokdempers voor een Karmann Ghia en Spijlbus ruitenwissermotoren: Paruzzi

De gemiddelde auto bestaat uit zeker 5000 onderdelen. Die moeten allemaal van uitstekende kwaliteit zijn, precies afgesteld en op de juiste plek geïnstalleerd worden én doen wat ze moeten doen. Dit geldt voor moderne wagens als de Toyota Yaris, de Ford Puma en de Renault Twingo. Hebben we het over oude Volkswagens als de Kever, Karmann Ghia en Panoramabus dan moet ook alles kloppen, op z’n plek zitten en werken. Ben jij eigenaar van zo’n toffe klassieke wagen en sleutel je er regelmatig aan? Wij introduceren de nummer 1 online shop voor VW Classic parts: Paruzzi!

Een getunede of revisie Kever motor te koop voor een scherpe prijs? Wij kunnen Paruzzi als online winkel van harte aanbevelen. Je kunt er ook terecht voor de volgende transmissie onderdelen voor klassieke Volkswagens: een achteruitrijlicht schakelaar met 6.3 mm vlakstekkers, een versnellingsbak steun, een urethaan versnellingsbak ombouw adapter, RVS zeskantbouten en een olie aftapplug of automaat versnellingsbak borgbout. Een kleine greep uit het assortiment voor  het elektrische gedeelte van de auto:

– een 123 ontsteking met vacuüm voor carburateur motoren;

– bobine met montagebeugel 6 Volt;

– achterruit ruitenwissermotor;

– benzinemeter stabilisator;

– afgeschermde 6.3 mm vlakstift verbindingsstekker 1 op 2.

Misschien wel de meest essentiële compartimenten van een Volkswagen zijn de benzinetank, accu, radiator, ventilator, zuiger, krukas, uitlaat, knalpot, versnellingsbak, koppeling en schokbreker. Laatstgenoemde wordt ook wel schokdemper genoemd. Hij zit verwerkt in de wiel-ophang en heeft als doel het dempen van de verende werking van de wagen. Belangrijk onderdeel van een schokbreker is de cilinder met hydraulische vloeistof. De vloeistof stroomt via kleine openingetjes in en uit de cilinder. Binnenin de cilinder bevindt zich een zuiger. Als de zuiger op en neer gaat in vloeistof -die weerstand biedt!- worden de verende bewegingen van de auto gedempt. Als we het hebben over schokdempers dan moet de naam KONI vallen. Deze Nederlandse firma produceert dempers van wereldformaat. Kenmerkend is het dempingssysteem dat af te stellen is al naar gelang de wensen en behoeften van de chauffeur. Op dit systeem berust een patent.

https://www.paruzzi.com/nl