Winkelverkenner

Radio luisteren via het internet

Radio luisteren is iets wat de meesten van ons graag doen. Waar we vroeger afhankelijk waren van de ether, zijn er tegenwoordig nog veel meer manieren om naar de radio te kunnen luisteren. Met behulp van internetradio heb je bijvoorbeeld niet eens een fysieke radio nodig om te kunnen luisteren. Een werkende internetverbinding is meer dan voldoende.

Anders dan met de ether vallen met internet radio nederland bovendien ook een aantal vervelende nadelen weg. Op de ether is namelijk maar een beperkt aantal plekken beschikbaar. Vol is dan ook echt vol en nieuwe spelers zullen dan ook moeten wachten tot een andere speler op de markt eruit stapt.

Bovendien kent iedereen van een bepaalde leeftijd nog wel de frustratie van het moeten tunen van de radio en de ergernis als je huisgenoot dan de radio weer op een andere zender had gezet. Jij was dan vervolgens weer langer bezig om je favoriete radiostation terug te vinden. Bovendien verschilden de frequenties ook per regio en per land, waardoor je niet altijd naar je favoriete zender kon blijven luisteren.

Met radio luisteren via het internet is dat probleem al snel opgelost. Door je radio via het internet te luisteren, heb je niet te maken met het moeten zoeken van de frequentie. Je hoeft alleen maar de website van de gewenste radiozender op te zoeken of je radiostation op te zoeken op van de vele radioportals op internet. Gemak dient de mens toch?

Radio wordt in ieder geval steeds vaker digitaal geluisterd. Hierdoor heb je ook minder last van storingen en bovendien is de ruimte voor nieuwe spelers op het internet onbeperkt. Hierdoor kan je als nieuw radiostation altijd een nieuwe zender opzetten op jouw plekje op het internet. Dat gaat ook illegale praktijken zoals piraterij tegen en dat is natuurlijk ook een bijkomstig voordeel.

Website bezoeken