Winkelverkenner

De juiste pakketdienst uitzoeken

De juiste pakketdienst uitzoeken kan nog best wel een lastig zijn en zeker als je gaat kijken naar een pakket versturen buitenland. Binnen Nederland heb je vaak wel vaste prijzen voor een pakket en hangt het af van de afmetingen of van het gewicht van je pakketje. Vervolgens lever je het pakket af bij het dichtstbijzijnde postkantoor, laat je het wegen en laat je het adres erop zetten en vervolgens heb je er eigenlijk geen omkijken meer naar, want het pakket wordt dan gewoon verzonden.

Als je een pakket naar het buitenland wil versturen komen er ook nog andere factoren naar kijken. Een van die factoren is waar het pakket naar toe moet. Zo zul je voor landen binnen Europa vaak iets minder geld kwijt zijn dan wanneer je een pakket naar een land buiten Europa wilt versturen. Daarnaast zal het ook veel meer kosten naarmate je een groter pakket hebt. Het kan dan ook wel flink in de kosten oplopen als je een zwaar en groot pakket wilt verzenden. Je zult dan dus een beetje moeten uitzoeken welk bedrijf het tegen een relatief laag bedrag kan versturen.

Als je iets ontvangt vanuit het buitenland dan moet je ook nog een rekening houden met de verzendkosten pakket en hoe duur het product is wat je ontvangt. Als je product namelijk te duur is dan moet je ook nog eens invoerrechten en douanekosten betalen. Deze prijzen word je vaak niet heel vrolijk van en in sommige gevallen is het dan goedkoper om het product uit Nederland te halen dan te importeren vanuit een ander land. Hier moet je dus ook nog rekening mee houden en op letten als je iets zou bestellen vanuit een ander land. De ene keer kun je goedkoper uit zijn met het product, maar op het moment dat je het dan binnen krijgt moet je nog extra betalen.

Website bezoeken