Winkelverkenner

Private lease

Waarom een private lease auto een goed idee is
Tegenwoordig kiezen steeds meer mensen voor een private lease auto. Een particuliere lease auto betekent voor veel mensen namelijk een groot gemak. Met een leasecontract huur je eigenlijk een (nieuwe) auto en dus heb je geen extra kosten wanneer de auto bijvoorbeeld reparatie en onderhoud nodig heeft. Is leasen nu daarom echt een goed idee?

Waarom zou ik voor een private lease auto kiezen?

Een auto private leasen brengt een aantal voordelen met zich mee. Als je bijvoorbeeld graag in een nieuwe auto zou willen rijden, maar zou je die auto wel van geleend geld moeten kopen? Dan is in de meeste gevallen een private lease auto goedkoper. Verder heb je bij het leasen beter en duidelijker inzicht in wat je precies kwijt bent aan een auto, want je betaalt maandelijks gewoon een vast bedrag aan het leasebedrijf. In dit vaste bedrag zit ook de allriskverzekering, wegenbelasting (houderschapsbelasting) en pechhulp in binnen- en buitenland meegerekend. Ook heb je met een lease auto natuurlijk geen gedoe met allerlei onverwachte kosten als er iets met de auto aan de hand is en hoef je je ook niet druk te maken om het inruilen of verkopen van de auto. Tenslotte rekenen sommige leasemaatschappijen zoals XLEasy.nl geen schadevrije jaren mee bij een lease auto.

Private lease vs. kopen

Of een auto leasen goedkoper is dan kopen, hangt van een aantal factoren af en kan per situatie weer verschillen. Zo speelt onder andere de contractduur en de afgesproken kilometerbundel een rol en kan het natuurlijk ook wat uitmaken of je dezelfde auto met eigen geld of geleend geld zou kopen. Ben jij benieuwd naar hoeveel je kwijt bent als je een auto zou leasen? Op XLEasy.nl kun je een private lease offerte invullen en bekijken hoeveel je kwijt bent als je jouw favoriete auto zou leasen.